#

Clemens achter de bar bij Moeke Rhenen 

Ja, ik wil bij Moeke.

 

Hoi! Ik ben Clemens de Kriek en ik ben 17 jaar. Ik werk nu anderhalf jaar bij Moeke in Rhenen als medewerker bediening. Ik was nog vakkenvuller toen ik in maart 2017 zonder enige horeca ervaring solliciteerde bij Moeke en gelukkig heel hartelijk werd ontvangen.

 

Op mijn proefdag begon ik met dienblad lopen. Als je hier nog geen ervaring mee hebt is dat wel even wennen, maar je krijgt het snel genoeg onder de knie. Ze lieten mij die dag meteen allerlei kneepjes van het vak zien. Na een positief bericht dat ik was aangenomen, begon ik al een paar dagen later met werken. Je leert elke dag wat bij Moeke: Van drank-lopen ging ik uiteindelijk naar pas-lopen (eten uitserveren) en stond ik achter de bar en uiteindelijk stond ik in mijn eigen wijk als wijkloper. 

 

Ik deed de opleiding evenementenorganisatie, maar na ongeveer een half jaar bij Moeke te hebben gewerkt wist ik het zeker, ik ga de horeca in! Toen ik eenmaal de leerplichtambtenaar had overtuigd dat dit is wat ik wil, stopte ik met mijn opleiding en ging fulltime aan de slag bij Moeke. Ik ben opzoek gegaan naar een nieuwe horeca gerelateerde opleiding en kwam uit bij de opleiding leidinggevende bediening. Bij Moeke is het ook mogelijk om als stagiair aan de slag te gaan, dus daar ga ik ook zeker gebruik van maken! 

 

Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik elke dag zoveel mensen blij mag maken en ook iets nieuws leer. Bij Moeke is ook zoveel te bereiken en kan je goed doorgroeien. Niet alleen omdat over alles te praten valt, maar ook omdat we onder Meyer Beheer vallen, de landelijke dekking van horecazaken (en Moeke’s!) zorgen voor veel mogelijkheden. Zo heb ik ook een keer in Delft en in Ede gewerkt, die afwisseling vind ik super leuk! Mijn droom is om zo ver mogelijk door te groeien binnen Meyer Beheer. Zolang ik elke dag met plezier naar mijn werk ga ben ik tevreden!

 

Het leukste wat ik bij Moeke heb meegemaakt was dat ik mijn oortje in had, zonder te weten dat het  volume heel hard stond. Ik liep met een dienblad op het terras toen mijn collega Allissa opeens door het oortje begon te praten. Ik sprong van schrik in de lucht en liet mijn dienblad vallen… Ik heb nog nooit zoveel mensen horen lachen op het terras. Dit is één van mijn leukste anekdotes, maar bij Moeke maak je iedere dag wel iets leuks mee. Elke dag is het een feestje en elke dag is gezellig. Dat komt mede door het fantastische team waaruit Moeke bestaat.

 

Mijn favoriete drankje bij Moeke is toch zeker de Finley Mojito, een alcoholvrije cocktail. Het beste gerecht vind ik de bavette, een heerlijk stukje mals vlees met gesmolten kaas eroverheen en het lekkerste borrelgerecht vind ik natuurlijk de nacho's!

 

Zoals je kunt lezen is werken bij Moeke erg leuk en zeer leerzaam. Hopelijk tot snel bij Moeke!

 

insta7.jpg

Deel deze pagina: