#

 

Traineeship in groningen

De Drie Gezusters is altijd op zoek naar leuke en enthousiaste mensen die willen werken in de horeca. Helaas is de zoektocht naar deze mensen niet altijd even makkelijk. Ondanks de vele werkzoekenden solliciteert niet iedereen op een horeca vacature, met name de wat oudere doelgroep. De Drie Gezusters vindt dit erg jammer en wil hier graag verandering in brengen. Daarom heeft zij met de Gemeente Groningen en UWV de handen ineengeslagen en een traineeship opgezet. Mensen die geen enkele ervaring in de horeca hebben, worden in twaalf weken omgeschoold tot bedieningsmedewerker op niveau 3.  
 
Op 3 september 2018 zijn de eerste tien trainees begonnen. Marjan van Muijlwijk is daar één van.  
 
Wij zijn erg blij met Marjan als trainee. Ze is 52 jaar en ze woont in Finsterwolde. Tijdens haar loopbaanperiode heeft ze van alles en nog wat gedaan. Zo heeft in de schoonmaak gewerkt in het ziekenhuis, heeft ze als administratief medewerkster gewerkt bij een orthopedische schoenmakerij en was ze managementassistent binnen haar voormalig familiebedrijf, een evenementenorganisatie. Werken in de horeca is dus een totaal nieuwe stap voor haar! 
 
Uitdaging Meedoen aan het traineeship van De Drie Gezusters is een grote uitdaging. Marjan twijfelde geen moment toen ze zich aanmeldde. ‘Ik vind het fantastisch dat ik in drie maanden tijd eigenlijk alle kneepjes van het horeca vak leer,’ zegt ze. ‘Doordat je je opgedane kennis meteen toepast in de praktijk, is het een prettige leer-en werkomgeving.’  
 
Behulpzame collega’s Het zijn vanzelfsprekend ook lange dagen. ‘Tot nu toe gaat het hartstikke goed,’ zegt Marjan glimlachend. ‘Als ik thuis kom na een lange werkdag, ben ik bekaf.’ Vooral in het begin is het erg wennen, maar gelukkig zijn collega’s erg behulpzaam. ‘Er zijn elke dag nieuwe inzichten en prikkels, maar dat maakt de horecawereld alleen maar interessanter.’ 
 
Teamgevoel Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar wat Marjan het leukst vindt aan haar werk. ‘Van alles,’ beaamt ze. ‘De reuring is erg belangrijk. Daarnaast heerst er een sterk teamgevoel. Iedereen is bereid om je te helpen. En ook belangrijk: je werkt in een fantastisch mooi pand.’ Hoewel het zo’n groot bedrijf is, voelt het voor Marjan elke dag opnieuw als thuiskomen. Daarnaast vindt ze het fijn dat ze niet de enige trainee is. 

 

Deel deze pagina: